مصاحبه با دکتر محسن بهرامی مدیر واحد تحقیق و توسعه گروه صنعتی شفیق/ستاد ویژه توسعه فناوری نانو

به گزارش ایسپیا به نقل از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو گروه صنعتی شفیق واقع در شهرک صنعتی محمودآباد اصفهان در زمینه تولید صفحات پی‌وی‌سی فوم (فومیزه) که در صنایع مختلف از جمله صنایع ساختمانی، دکوراسیون و ساخت وسایل نقلیه شخصی و عمومی کاربرد دارند، فعالیت دارد. این شرکت خود را به عنوان یک گروه صنعتی و بازرگانی دانش محور و یادگیرنده معرفی کرده که در صنعت تأمین، تولید، بازاریابی و فروش انواع مختلف ورق‌های فومیزه، چوب، ام دی اف، دکوراسیون داخلی، تجهیزات و مصنوعات وابسته به آن و همچنین محصولات و مواد اولیه پلیمری، به فعالیت مشغول است. شرکت شفیق موفق به بکارگیری فناوری نانو جهت ارتقاء کیفیت در محصولات خود شده است. برای آشنایی هر چه بیشتر با خصوصیات نانویی محصولات این شرکت، می‌توانید با جستجوی نام “گروه صنعتی شفیق” در سایت نانو پروداکت ستاد ویژه توسعه فناوری نانو (https://nanoproduct.ir) جزئیات مربوطه را به همراه کاتالوگ شرکت مشاهده نمایید. در ادامه مطلب گفتگوی ما با جناب آقای دکتر محسن بهرامی مدیر واحد تحقیق و توسعه گروه صنعتی شفیق را مطالعه می‌فرمایید.

– دکتر بهرامی تحصیلات و تخصص کاری شما در چه حوزه‌ای است؟

رشته تحصیلی من شیمی گرایش تجزیه و DBA (دکتری مدیریت حرفه‌ای کسب و کار) است. تخصص من شیمی تجزیه، پلیمر و نانو است.

– چرا تحصیل در یک رشته مهندسی و در ادامه یک رشته مدیریتی را انتخاب کردید؟

 امروزه زمان مدیریت علمی و دوران سازمان‌های چابک است. این امر میسر نیست مگر با واحد تحقیق و توسعه که در آن بر اساس ترکیب علوم، نوآوری و خلاقیت‌ها صورت پذیرد تا سازمان پویا شود و بتواند در عرصهٔ رقابت پیشتاز باشد.

– لطفاً توضیح بفرمایید، کسب و کار شما در زمینه تولید چه نوع محصولاتی است؟

گروه صنعتی شفیق تولیدکننده ورق‌های فومیزه پی‌وی‌سی حاوی ذرات نانو است. این محصول خصوصیاتی نظیر وزن سبک، قابلیت انعطاف، ضد آتش بودن، ضد اسید، ضد آب، عایق حرارتی و ضد ضربه بودن دارند. همچنین قابلیت‌هایی از قبیل میخ زنی، پیچ زنی، اره‌کاری، فرم‌دهی، پتانسیل استفاده در دیوارهای بیرونی ساختمان، در و پنجره و غیره را نیز دارا هستند.. شایان ذکر است این محصول را می‌توان به عنوان کابینت آشپزخانه، حمام، کابینت روشوئی و در ساخت کانکس و اتاقک‌های کشتیرانی استفاده کرد.

– به عنوان مدیر واحد تحقیق و توسعه یک شرکت موفق دانش بنیان چه مسیری را تجربه کردید؟

انگیزه من احساس و علاقه به تحول صنعت کشور بود. نه صرفاً به عنوان یک شعار، با یاری خداوند موفق به نجات دو صنعت شدم و توسعه هم شکل گرفت و اشتغال‌زایی هم به همراه داشت.

از همان دوران نوجوانی علاقمند به کارهای تحقیقاتی بودم، به طوری که برای دروس مختلف به اختیار خود تحقیقاتی را انجام می‌دادم. برایم فرقی نداشت کدام درس، جغرافیا، ریاضیات، شیمی، تاریخ و غیره، همگی جذابیت‌های خاص خودشان را داشتند. در دوران دانشگاه در عرصهٔ تحقیق و نوآوری پیشتاز بودم و حتی به پایان‌نامه‌های قبلی استادان هم ایراداتی می‌گرفتم و سعی می‌کردم موشکافانه کاری را انجام دهم. البته این مورد جزئیات نگری جزء خصوصیت اخلاقی من است.

شروع به کارم در صنعت از آزمایشگاه‌های تخصصی در حوزهٔ شیمی شروع شد. بعد با توجه به روتین بودن، به دنبال اشتغال در واحد تحقیق و توسعه بودم که این فرصت برایم مهیا شد. بعد از گذراندن دوره‌های تخصصی بیشتر در این حوزه، کماکان علاقمند هستم در این حوزه فعالیتم را ادامه دهم چون هر روز مطالب جدید یاد می‌گیرم و امروزم با دیروز متفاوت است. این مسیر تبدیل شدن از یک دانشجوی علاقه‌مند به تحقیق تا مدیریت بخش تحقیق و توسعه یک شرکت دانش‌بنیان کاری بسیار پر زحمت و دشوار بود، چالش‌های خاص خودش را داشت، اما به قول معروف نابرده رنج، گنج میسر نمی‌شود. صبر و استقامت و تلاش بسیار مهم است. هر اتمام پروژه‌ای شیرینی و حلاوت خاص خودش را دارد که باعث می‌شود عاشقانه و سرسختانه راهت را ادامه دهی.

– در مورد شرکت شفیق به عنوان یک شرکت با سابقه، لطفاً جهت آشنایی مخاطبین ما این گروه صنعتی را معرفی بفرمایید.

شرکت شفیق فعالیت رسمی خود را از سال 1350 با تولید و فروش انواع قطعات یدکی خودرو با نام گروه صنعتی کهن آغاز نمود. در سال 1357 نام گروه صنعتی کهن به گروه صنعتی شفیق تغییر داده شد. در آن زمان یعنی تاریخ 09/07/1357 مبلغ 12 میلیون ریال سرمایه اولیه شرکت بود.

این مجموعه با هدف توسعه پایدار، در فاصله سال‌های 83 تا 88 علاوه بر تولید و فروش داخلی انواع قطعات یدکی خودرو، نسبت به بازاریابی خارجی و صادرات محصولات خود به کشورهای آسیایی مانند عراق، مصر، یمن، امارات، عربستان و همچنین کشور آفریقای جنوبی و ایتالیا اقدام نمود و به عنوان صادرکننده قابل تقدیر در اصفهان معرفی گردید. گروه صنعتی و بازرگانی شفیق با تکیه بر بیش از 40 سال سابقه فعالیت تولیدی و در راستای دستیابی و تحقق برنامه‌های توسعه و اهداف کلان خود تصمیم گرفت در سال 1390 به صنعت تولید ورق‌های فومیزه وارد شود. پس از آن در سال 1397 واحد تحقیق و توسعه، پروژه توسعه محصول با ذرات نانو را شروع کردند که ماحصل آن تولید ورق‌های فومیزه پی‌وی‌سی حاوی نانو ذرات است.

– مطالعات خود در زمینه نانو فناوری و بکارگیری آن در توسعه محصولات خود را چه زمانی آغاز کردید؟

از سال 1396 شرکت جهت توسعه و به روزرسانی اطلاعات خود و همچنین استفاده از فناوری‌های نوین شروع به مطالعه نمود و در سال 1398 موفق به دریافت گواهی نانو مقیاس گردید. می‌توان گفت تاکنون همکاری‌های صورت گرفته بین شرکت و ستاد نانو بسیار خوب بوده است.

– استفاده از این فناوری چه کمکی به بهبود خواص محصولات شما کرد؟

توانستیم با کمک فناوری نانو خواص سختی و پیچ خوری ورق‌های فومیزه پی وی سی را افزایش دهیم. افزایش تولید و کاهش قیمت تمام شده و همچنین توسعه خط تولید و افزودن خط‌های تولیدی جدید از فواید اقتصادی آن بود. گروه صنعتی شفیق در حال حاضر در بین رقبا تنها شرکت دارای مجوز نانو مقیاس است.

(توضیحات: نتایج مقایسه نمونه‌های بدون ذرات نانو و با ذرات نانو در سایت نانوپروداکت، صفحه مربوط به محصولات گروه صنعتی شفیق قابل مشاهده است.)

– شرکت شفیق از چه تخصص‌هایی در کادر خود بهره می‌برد؟

متخصص‌های فنی در زمینه برق و مکانیک، کارشناسان متعدد در زمینه صنایع پلیمر و تکنولوژی نانو و همچنین دکترای شیمی در خصوص فرمولاسیون تولیدی در شرکت مشغول به فعالیت هستند. از سال 96 تاکنون حدود 50 درصد افزایش نیروی انسانی داشته‌ایم.

– شرکت تاکنون موفق به دریافت چه گواهی‌نامه‌ها و افتخاراتی شده است؟

افتخاراتی همچون

  • محصول برتر تحقیق و توسعه سال 97
  • کسب رتبه برتر هفتمین جشنواره مبتکران و مخترعان و نوآوران

و گواهینامه‌هایی از قبیل

  • جواز تأسیس مرکز و پژوهش‌های صنعتی
  • گواهی دانش بنیان
  • گواهینامه نانو مقیاس از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در سال 98
  • پروانه تحقیق و توسعه
  • گواهی ایزو 9001:2015

دیدگاه خود را در میان بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *