مهندس سعید روغنی در گفت و گو با اینپیا در خصوص عوامل افت معاملات در بازار مواد اولیه پتروشیمی اظهار کرد: بررسی افزایش تقاضا در ماههای گذشته نشان میدهد تفاوت قیمت دلار نیمایی با بازار آزاد از جمله عوامل این رشد تقاضا بود چرا که هرگاه اختلاف نرخ دلار نیما و آزاد افزایش یابد، انتطارات تورمی در بازار مواد اولیه ایجاد می شود و همین مساله تقاضا را تشدید میکند.
وی افزود: مثلا تولید کننده فکر می کند اگر این هفته مواد مورد نیاز خود را بخرد بهتر از هفته آینده است چون روند نرخ دلار را افزایشی میبیند.
روغنی ادامه داد: همین مساله موجب شد تقاضا به شکل ویژهای بالا رود و انبارهای شرکتهای تولیدی تکمیل شود، حتی برخی از تولیدکنندگان هم که بیش از نیاز خود سهمیه داشتند، همه سهمیه خود را خرید کردند، بنابراین می توان از دلایل کاهش خرید و یا رکود را پر بودن انبارها و نبود انتطارات تورمی حتی در کوتاه مدت است.
این فعال اقتصادی خاطر نشان کرد: با توجه به نتیجه انتخابات آمریکا و گمانهزنیهای بازار، مصرف کنندگان محصولات نهایی پلیمری نیز دست از خرید کشیده اند و نسبت به ایجاد گشایش ها و همچنین کاهش قیمت ها امیدوارند، از آنجایی که سال آینده نیز انتخابات ریاست جمهوری ایران را در پیش داریم، ممکن است این رکود تا پایان سال ادامه یابد.
روغنی با بیان اینکه خریداران محصولات پلیمری با تامل بیشتری خرید خود را انجام میدهند، افزود: صنعت پوشاک و صنعت ساختمان از صنایع مصرف کننده عمده محصولات پلیمری هستند که به دلایل ذکر شده و به علاوه شیوع ویروس کرونا با رکود همراه است.
عضو هیات مدیره انجمن صنایع پلیمر و پلاستیک اصفهان خاطر نشان کرد: از جمله دلایل افزایش تقاضا در اواخر سال گذشته و اوایل امسال، تعدد دستورالعمل های ابلاغی از سوی وزارت صمت بود که مصرف کنندگان را دچار سردرگمی کرد. با توجه به اینکه بازار به مثابه یک موجود زنده و پویاست شاید اگر بازار را به حال خود رها می کردیم و از نرخ های دستوری خودداری میکردیم وضعیت امروز بهتر بود.
روغنی با تاکید بر اینکه یکی از اشکالات مهم سیاستها این است که به دنبال دستوری کردن بازار هستیم، گفت: ثبات در تصمیم گیری ها باید مهم ترین بخش کار باشد و تولید کننده باید بداند مبنای نرخ گذاری در سال آینده یک نرخ ثابت است، اگر تولید کننده بداند هفته آینده یا ماه آینده تغییراتی قرار است ایجاد شود، واکنش نشان می دهد بنابراین یکی از بهترین کارها این است که از دستوری کردن قیمت های تعیین کننده مواد اولیه جلوگیری کنیم و تعیین وضعیت را بدست بازار بسپاریم.
وی در پایان خاطر نشان کرد: باید از تجربیات سال های گذشته درس بگیریم و کاری نکنیم در سال های آینده با همین مشکلات امروز دست به گریبان باشیم. سر در گمی تولید کنندگان ناشی از سرعت گیرهای تولیدی مثل سایت بهین یاب و طرح افق است. باید صنعت را یک موجود زنده در نظر بگیریم و اجازه بدهیم مسیر خودش را پیدا کند.
متن کامل در: http://inpia.ir/shownews/12623
دیدگاه خود را در میان بگذارید