به گزارش ایسپیا به نقل ازدنیای اقتصاد:
گزارشهایی که در روزهای اخیر به بهانه برگزاری اجلاس آبوهوایی کاپ۲۸ در دبی منتشر میشوند، مهر تاییدی است بر این ادعا که زنجیره تامین جهانی نتوانسته خود را برای این تحول هماهنگ و بازتعریف کند. خبر بدتر این است که روندهای تخریب محیطزیست نهتنها متوقف نشده که حتی ابعاد تازهای از آن نمایان شدهاست. جدیدترین گزارش مجله مشهور نیچر نشان میدهد کیفیت هوا در کشورهای آفریقایی در نتیجه تداوم مصرف سوختهای فسیلی در دنیای توسعهیافته، بهشدت افت کردهاست. مطالعه اخیر برخی پژوهشگران که در نیچر ژئوساینس منتشر شده، شواهدی را ارائه میدهد که نشان میدهد سوزاندن سوخت زیستتوده برای پخت و پز، گرمایش و روشنایی، بهرهبرداری از نفتخام، یا شدتدادن به توسعه صنایع معدن زغالسنگ در کنار تداوم تولید و مصرف وسایل نقلیه درونسوز در اروپا، افول کیفیت هوا در جهان را نوید دادهاست. بر اساس این مقاله، سطح غلظت ذرات معلق در بسیاری از شهرهای آفریقا در حالحاضر ۵ تا ۱۰برابر بیشتر از سطح توصیه شده از سوی سازمان بهداشت جهانی است. بدتر اینکه این گزارش پیشبینی میکند با افزایش جمعیت جهان و شتاب صنعتیشدن جوامع مختلف، وضعیت هوا و محیطزیست بدتر میشود.
این مطالعه که توسط جمعی از محققان در دانشگاههای بیرمنگهام، کمبریج، امپریال کالج لندن، دانشگاه کنیا جنوبشرقی و مرکز آفریقایی هوای پاک تهیه شدهاست، خاطرنشان میکند که تلاش بسیار کمی برای مبارزه باکیفیت خطرناک هوا انجامشده و توسعه معادن با روال قبل این وضعیت را شدت دادهاست. جالب اینکه طبق دادههای این پژوهش، تنها 0.01درصد از بودجه جهانی آلودگی هوا در حالحاضر در آفریقا صرف میشود.
با توجه به این وضعیت، محققان خواستار همکاری فوری برای نظارت مستمر بر کیفیت محیطزیست و هوا در جهان از طریق شبکهای از حسگرها هستند تا به ایجاد تصویری دقیق از تغییرات آلودگی هوا و ردیابی پیشرفت و سرمایهگذاری در انرژیهای پاک مانند انرژی خورشیدی، برق آبی و باد نظارت دقیق شود. انتظار میرود تقاضای انرژی آفریقا تا سال2040 دوبرابر شود. این روند در مورد جهان نیز به میزان قابلتوجهی رشد خواهد داشت. آیا بشر برای تغییر روش تولید و مصرف خود چارهجویی لازم را کرده است؟
دیدگاه خود را در میان بگذارید