به گزارش ایسپیا به نقل از دنیای اقتصاد
قوانین نانوشته تعامل در شام
دنیایاقتصاد : در حالی که واشنگتن همچنان از اسرائیل حمایت میکند، دهها حمله توسط گروههای مورد حمایت ایران، منافع آمریکا در منطقه را مورد هدف قرار داده است. خبرگزاری الجزیره ۱۴ نوامبر در گزارشی تحلیلی از چشمانداز نبرد ایران و آمریکا در سوریه مینویسد: از زمان آغاز حمله نظامی وحشیانه اسرائیل به نوار غزه در ۷ اکتبر، ایالات متحده و گروههای تحت حمایت ایران در خاورمیانه به طور فزایندهای در حال تبادل آتش در سوریه هستند. پایگاههای ایالات متحده در سوریه و عراق چند بار مورد حمله قرار گرفتهاند که نگرانی از تشدید تنشهای منطقهای را افزایش داده است، چرا که ایران نسبت به افزایش تعداد جان باختگان در غزه هشدار داده است. بیش از ۱۱۰۰۰ فلسطینی در نزدیک به ۴۰ روز بمباران بیوقفه اسرائیل جان خود را از دست دادهاند. بنابراین، آخرین مورد حملات کدام است؟ چقدر با آنچه در غزه اتفاق میافتد مرتبط هستند و چگونه میتوانند تشدید شوند؟
ضربات چقدر بزرگ هستند؟
به گفته مقامات نظامی آمریکا، گروههای مورد حمایت ایران از زمان آغاز جنگ غزه بیش از ۵۰ بار به نیروهای آمریکایی در سوریه و عراق حمله کردهاند که چند حمله آن در این هفته انجام شده است. این حملات که شامل راکت، موشک و هواپیماهای بدون سرنشین است، خسارات جزئی وارد کرده و هیچ سرباز آمریکایی کشته نشده است. واشنگتن هشدار داده است که حملات باید متوقف شود. این کشور همچنین حملات تلافیجویانهای را انجام داده که آخرین آنها اواخر روز یکشنبه علیه دو سایت ظاهرا مرتبط با ایران در سوریه انجام شد.یکی از آنها یک مرکز آموزشی در نزدیکی البوکمال را هدف قرار داد و دیگری یک خانه امن در نزدیکی میادین را مورد اصابت قرار داد که هر دو در شرق سوریه واقع شدهاند.
پنتاگون هیچ جزئیاتی در مورد خسارات ناشی از این حملات ارائه نکرده، اما دیدهبان حقوق بشر سوریه (SOHR) که یک گروه نظارتی مستقر در لندن است، مدعی شد که هشت نفر از شبهنظامیان در این حملات جان باختند. با این حال، الجزیره نتوانست به طور مستقل این رقم را تایید کند. مقامات آمریکایی هفته گذشته گفتند که حداقل ۵۶ پرسنل آمریکایی در حملاتی در سوریه و عراق که از ۱۷ اکتبر آغاز شد، مجروح شدهاند. جراحات از مصدومیتهای جزئی تا آسیبهای مغزی متغیر بوده، اما پنتاگون گفت که همه آنها مداوا شدهاند و به سرکار بازگشتهاند.
آیا حملات مستقیما با جنگ در غزه مرتبط است؟
مقامات آمریکایی سعی کردهاند بر این نکته تاکید کنند که حملات پنتاگون علیه گروههای مورد حمایت ایران مستقیما با جنگ غزه مرتبط نیست. آنها میگویند حملات ایالات متحده بیشتر اقدامات «دفاع از خود» است که با هماهنگی اسرائیل انجام نشده است. حملات گروههای مسلح منطقهای تنها در سالهای اخیر تشدید شده است، بهویژه پس از ترور سردار قاسم سلیمانی در سال ۲۰۲۰ توسط آمریکا در عراق، جایی که گروههای مورد حمایت تهران در آن تسلط دارند.
اسرائیل، نزدیکترین متحد ایالات متحده در منطقه نیز حملات متعددی را در خاک سوریه انجام داده و از اکتبر تاکنون چند بار به فرودگاههای دمشق و حلب حمله کرده است، چون به دنبال محدود کردن خطر ناشی از نیروهای تحت حمایت ایران در سوریه است.ایران از زمان شروع جنگ در غزه بارها هشدار داده است که اگر تلآویو از توقف بمباران غیرنظامیان در نوار محاصرهشده خودداری نکند، «جبهههای جدید» باز خواهد شد و «محور مقاومت» – گروههای سیاسی و مسلح منطقهای همپیمان تهران – ممکن است وارد عمل شوند. حزبالله لبنان بیش از یک ماه است که درگیر نبردهای مرزی با نیروهای اسرائیلی بوده است، در حالی که حوثیهای مورد حمایت ایران در یمن حملات متعددی را به جنوب اسرائیل انجام دادهاند.
ایالات متحده حملات علیه خود را مستقیما به ایران نسبت داده است، اما تهران معتقد است که اعضای این محور به طور مستقل عمل میکنند و در عین حال هدف مشترک مقابله با هژمونی ایالات متحده در منطقه را دنبال میکنند. حمیدرضا عزیزی، عضو انستیتوی امور بینالملل و امنیت آلمان (SWP) گفت: حملات گروههای مورد حمایت ایران بخشی از پاسخ این محور به جنگ غزه است. وی به الجزیره گفت: همانطور که مقامات ارشد ایرانی بارها اعلام کردهاند، جمهوری اسلامی معتقد است که حمایت واشنگتن عامل اصلی است که اسرائیل را قادر میسازد تا عملیات نظامی در غزه را بدون مجازات ادامه و گسترش دهد. به نظر میرسد ایران و متحدانش با افزایش دادن هزینهها برای آمریکا و تحت فشار قرار دادن غیرمستقیم اسرائیل برای توقف حملات، تلاش میکنند تا دولت بایدن را مجبور به تجدیدنظر در رویکرد خود در قبال جنگ غزه کنند.
دیدگاه خود را در میان بگذارید