جزئیات اظهارات وزیر کشور
عبدالرضا رحمانیفضلی در پنجاه و ششمین نشست ستاد اطلاعرسانی و تبلیغات اقتصادی کشور که با حضور اعضای این ستاد در محل وزارت کشور برگزار شد با مرور شرایط اقتصادی کشور افزود: در این شرایط نیازمند هماهنگی همه بخشهای اجرایی و تصمیمگیری کشور برای گذار از چالش تحریمها هستیم. وزیر کشور با اشاره به اینکه در این نشست، موضوعات مهم اقتصادی، تامین کالاها و خدمات و موضوعات و مسائلی که مورد توجه رسانهها و افکار عمومی است، مطرح شد، اظهار کرد: چنین مقرر شد که دستگاهها در حوزههایی که مرتبط با بحثهای اقتصادی هستند، پاسخ مناسب، تحلیلهای لازم و اطلاعرسانی درست را ارائه داده تا در بستر مناسب و آماده با مشارکت عمومی مردم، بنگاههای اقتصادی و کمکهای رسانهای برای حل چالشهای اقتصادی کشور اقدام کنیم.
رئیس ستاد اطلاعرسانی و تبلیغات اقتصادی کشور با اظهار اینکه یکی از موضوعات مورد بحث امروز، مساله کارت بازرگانی و نحوه ساماندهی آن بوده است، گفت: با توجه به اینکه طراحی جدید سیستم فعال شده و دستورالعمل مرتبط هم جدید بوده است، مشکلاتی در صدور و تمدید و برخی معطلیها در زمینه صدور کارت پیش آمده که در این خصوص مقرر شد ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در این خصوص جلسه بگذارد و ظرف یک هفته مشکل را جمعبندی کند تا تجار، واردکنندگان و صادرکنندگان کشورمان بتوانند با خیال راحت به فعالیتشان ادامه دهند.
وزیر کشور در ادامه صحبتهایش به موضوع مهم برگشت ارزهای حاصل از صادرات اشاره کرد و گفت: در این خصوص اعداد و ارقام مختلفی در فضای رسانهای مطرح است، اما آنچه اتفاق نظر همه دستگاهها است، بحث ضرورت برگشت این ارزهای صادرات به چرخه اقتصادی کشور است.
او اضافه کرد: در این جلسه، تمامی دستگاههای مرتبط از بانک مرکزی، وزارت دارایی، صمت، گمرک و اتاق بازرگانی حضور داشتند و توضیحات لازم ازسوی همه این دستگاهها درخصوص ارزهای صادراتی داده شد.
رحمانیفضلی تصریح کرد: با توضیحات نمایندگان این دستگاهها، مشخص شد که با توجه به ماهیت عددهای اعلامی درخصوص ارزهای صادراتی، ارقام کلی نمیتواند مبنای درستی برای قضاوت، داوری و تحلیل باشد. او یادآور شد: تمامی دستگاههای موجود در این جلسه از جمله قوه قضائیه معتقدند که همه ارزهای صادراتی به کشور بازگردد و هیچ کس مخالفتی با این موضوع ندارد. وزیر کشور تاکید کرد: تلاش بر این است که در گفتوگوی اجزای مختلف دولت و بخش خصوصی، این مسائل حل شود.
اما روند تولید و قیمت ماسک از دیگر موضوعات مطرح شده در نشست روز گذشته بود که در این خصوص وزیر کشور اظهار کرد: طبق گزارش ارائه شده، قرار شد روزی بیش از سه و نیم میلیون ماسک به داروخانهها تحویل داده شود و قیمت ماسک از منظر تعزیرات و سازمان حمایت از مصرفکنندگان حداکثر ۱۳۰۰ تومان مشخص شده است. وزیر کشور تاکید کرد: در این خصوص وزارت بهداشت باید مراقبتها و نظارتهای لازم را داشته باشد تا ماسک با قیمت مناسب به دست مردم برسد.
رئیس ستاد اطلاعرسانی و تبلیغات اقتصادی کشور در بخش دیگری از صحبتهایش به موضوع مهم تعرفههای اینترنتی و سرعت سرویس اشاره کرد و گفت: این موضوع یکی از دغدغههای جدی افکار عمومی است و در این جلسه، نمایندگان وزارت ارتباطات و همچنین سازمان حمایت از مصرفکنندگان، گزارش خود را در این باره اعلام کردند. او در این خصوص اظهار کرد: بر اساس گزارش ارائه شده و با تصمیمات گرفته شده، امیدوار به حل مشکل تعرفه و سرعت هستیم.
رحمانیفضلی تصریح کرد: با نزدیک شدن به ایام شروع مدارس و دانشگاهها که نیاز بیشتری به فضای ارتباطات است، تلاش داریم که این نیازها با کمترین دغدغه مرتفع شود. موضوع کالاهای اساسی از دیگر محورهای جلسه روز گذشته ستاد اطلاعرسانی و تبلیغات اقتصادی کشور بود که در این خصوص وزیر کشور تاکید کرد: با توجه به اهمیت موضوع کالاهای اساسی، در هر جلسه آخرین وضع کالاهای اساسی را در کشور در دستور کار قرار میدهیم.
او افزود: آخرین گزارشها از واردات، رسیدن کشتیهای باری، شرایط انبارها و توزیع تا خردهفروشیها پیگیری میشود و تلاش بر این است که هیچ دغدغهای در این خصوص برای مردم وجود نداشته باشد. وزیر کشور با بیان اینکه گزارش ارائه شده از وضع انبارها و کشتیهای باری، اطمینانبخش بود، گفت: امیدوار هستیم با تلاش همه مسوولان دولتی، خدمات مناسب و راحت را برای مردم و فعالان اقتصادی فراهم سازیم. او در پایان صحبتهایش با تقدیر از تلاش و کوشش رسانههای کشور، خواستار ارتقای نقشآفرینی مسوولانه رسانهها شد و گفت: تقاضایم این است که مبانی تحلیلها و اصول توجه به مسائل اقتصادی در رسانهها حتما با در نظر گرفتن شرایط حاکم اقتصادی بر کشور باشد. رحمانیفضلی در این خصوص گفت: کشور در شرایط عادی فعالیت اقتصادی نمیکند. هم در حوزه واردات و صادرات با تحریمهای سخت مواجه هستیم که این تحریمها هزینههای اضافی بر دوشمان گذاشته و از طرف دیگر درآمدهایمان را به شدت کاهش داده است. او اظهار کرد: تولید و سرمایهگذاری و صادرات و واردات در این شرایط، مستلزم همکاری و مشارکت همگان است تا این مقطع را با تامین منافع ملی پشت سر بگذاریم.
دیدگاه خود را در میان بگذارید