به گزارش ایسپیا به نقل از ایرنا، «سید احسان خاندوزی» در نشست ارائه نظامنامه پژوهش وزارت امور اقتصادی و دارایی بر استفاده از ظرفیتهای مغفول مانده پژوهشی در اقتصاد کشور تاکید و از همه دستگاههای تابعه این وزارتخانه خواست به این مساله به صورت ویژه تاکید و اهتمام داشته باشند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در این نشست با تاکید بر توجه ویژه به بخش پژوهش در اقتصاد، افزود: سال گذشته در اقدامی برای استفاده از ظرفیتهای پژوهشی خانواده وزارت اقتصاد بیشترین هم افزایی در این زمینه دیده شد که در نتیجه آن یک شورای راهبری ایجاد و ابلاغ شد.
وی با بیان اینکه هم افزایی و توجه ویژه به پژوهش نیاز اقتصاد کشور است، اضافه کرد: در این شورای راهبری، سیاستگذاری های پژوهشهای مد نظر وزارتخانه را با حضور رییس پژوهشکده و معاون سیاست گذاری اقتصادی وزارتخانه و روسای کل گمرک، مالیات، بیمه مرکزی و معاون امور بانک و بیمه خود وزارتخانه و دو صاحب نظر اقتصادی تشکیل دادیم تا در ابتدای سال راهبردهای پژوهشی کاملا مشخص باشد و در این راستا حرکت کنیم.
خاندوزی ادامه داد: با توجه به اینکه در این برهه زمانی تا حدی زیادی، مساله بودجه های پژوهشی تعیین تکلیف شده، از رییس پژوهشکده امور اقتصادی خواسته شد تا در این مورد، سیاستهای کلان پژوهشی را برای همه بخش ها تدوین کنند تا بتوانیم اولین شورای راهبری پژوهشی را برگزار کنیم.
پژوهش ها باید بازخورد بیرونی داشته باشد
در ادامه این نشست، «مجید توکلی» رییس پژوهشکده سیاست گذاری اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت: سال گذشته آیین نامه شورای پژوهش در ۱۵ شهریور ابلاغ شد و در این راستا دو جلسه شورا را برگزار و نظام و موضوعات وزارت اقتصاد را که از مدرسه تابستانه استخراج شده بود در این شورا مطرح و این موارد را برای همه اساتید اقتصاد کشور ارسال کردیم.
توکلی ادامه داد: به طور کلی، باید نوعی سیاست گذاری، ساماندهی و هماهنگی بین واحدهای تابعه در بخش پژوهش را داشته باشیم. در واقع باید به نوعی بین وزارتخانه و اساتید دانشگاه یک رابطه محکم و دائمی برای عرضه پژوهش ها برقرار باشد.
توکلی اضافه کرد: در یکی از جلسات شورای معاونین، مقررشد، دستگاهها بر اساس نظامنامه پژوهشی، سه محور اعلام اولویتهای پژوهشی دستگاهها، فهرست گزارشها، طرح ها و فعالیتهایی که سال گذشته داشتند و بحث فهرست و پژوهش های در حال انجام را به ما اعلام کنند و از آنجایی که پژوهشکده در انتهای سال از فعالیت های پژوهشی خود در طول سال گزارشی را تهیه و در سایت بارگذاری میکند، در صدد هستیم تا این موارد به صورتی مطلوب هم برای عموم و هم برای اساتید مورد استفاده بوده و بازخورد داشته باشد که این گزارش را تهیه و ارائه دادیم.
هم افزایی بیمه مرکزی و وزارت اقتصاد در موضوعات مشترک پژوهشی
«مجید بهزادپور» رئیس کل بیمه مرکزی نیز با تاکید بر توجه ویژه به پژوهش در حوزه بیمه گفت: در بیمه مرکزی و به صورت خاص در پژوهشکده بیمه مرکزی نیازهای این بخش را با تولیدات خود تامین و در سایت نیز بارگذاری می کنیم اما نکته مهم در این زمینه احساس نیاز به دستور العملی است که با سیاست های وزارت اقتصاد هماهنگ باشیم تا موازی کاری و دوباره کاری در این مورد نشود.
وی افزود: نکته بعدی این است که باید با یک بررسی جامع امکانات خود را در حوزه پژوهش بسنجیم تا مشخص شود چگونه می توانیم در بخش موضوعات مشترک به وزارت اقتصاد با استفاده از امکانات خود کمک کنیم.
فعالیت پژوهشکده گمرک با ۲۰ نفر هیات علمی
«محمد رضوانی فر» رییس کل گمرک نیز در این نشست اضافه کرد: گمرک یک پژوهشکده رسمی به صورت مساله محور و موضوع محور با بیش از ۲۰ نفر عضو هیات علمی دارد که در حال فعالیت در ذیل دانشگاه تهران بوده و محل استقرار آن نیز در معاونت پژوهشی این دانشگاه است که هم اساسنامه و هم موضوع فعالیت آن نیز مشخص است و رییس کل گمرک رییس هیات مدیره پژوهشکده محسوب شده و از سال ۹۱ فعالیت خود را آغاز کرده است.
رضوانی فر افزود: در مرکز پژوهشی گمرک در حال حاضر عدد پایان نامه های فوق لیسانس که در موضوعات پژوهشی گمرک انجام شده است سه رقمی و عدد پایان نامه های دکترا در این مورد نیز دو رقمی است. در عین حال ظرفیت استفاده از بورسیه سازمان جهانی گمرک را داریم که البته این مسئله به فراگیری زبان خارجی نیاز دارد از این جهت استفاده در این بخش محدود به چند نفر است.
«محمد هادی سبحانیان» رئیس کل سازمان امور مالیاتی نیز پیشنهاد احیای دوباره یا ایجاد دانشکده علوم اقتصادی سابق را که در دانشگاه خوارزمی ادغام شده است به عنوان یک ظرفیت عظیم برای تربیت نیروی انسانی حرفه ای در حوزه وزارت اقتصاد مطرح کرد.
دیدگاه خود را در میان بگذارید