به گزارش «ایرنا» حجتالله عبدالملکی اظهار کرد: ۳۷۰ پروژه سرمایهگذاری در مناطق هفتگانه شناسایی و مطالعات آن انجامشده و طرح توجیهی آماده شده که بر اساس آن میزان سودآوری نیز مشخص شدهاست.
وی با بیان اینکه بازار، زمین، انرژی، فناوری و شاخصهای عالی سرمایهگذاری ارزیابی شده، تصریح کرد: برای سادهترکردن مسیر سرمایهگذاری برای این طرحها مجوزهای بینام آماده شده و مسائل اداری طرحها پایان یافتهاست.
عبدالملکی با بیان اینکه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی آمادگی دریافت پیشنهادات برای سرمایهگذاری را دارند، عنوان کرد: ارزش میزان سرمایهگذاری ۳۷۰ طرحی که امروز رونمایی میشود ۲۴۰هزار میلیاردتومان است که ۵/ ۴ تا ۵میلیارد یورو محاسبه شدهاست.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با بیان اینکه برای ایجاد منطقههای مشترک با ۱۸کشور جهان در حال مذاکره هستیم، تصریح کرد: با برخی کشورها مذاکرات در مرحله اولیه قرار دارد و با برخی دیگر مانند عراق و روسیه اسناد امضاشده و به مرحله مطالعاتی رسیدهایم.
عبدالملکی با بیان اینکه برای مناطق مشترک و متناظر از ظرفیت بخشخصوصی استفاده خواهد شد، گفت: تعداد زیادی شرکت دانشبنیان محصولاتی خلاقانه و فناور تولید میکنند که توان صادراتی دارند و درحالتوسعه هستند.
وی با بیان اینکه بهدنبال تحقق شعار تبدیل مناطق آزاد به بهشت سرمایهگذاری هستیم، گفت: مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به دلیل برخورداری از ظرفیتهای زیاد، مستعد سودآوری برای اقتصاد کشور هستند، از سوی دیگر هزینه تولید پایین ایران با نیروی انسانی، انرژی، معادن در دسترس، اقلیم مناسب کشاورزی و زمین ارزانقیمت و فراهمبودن مسیرهای تردد بینالمللی شرایط مناسبی برای جذب سرمایهگذاریهای خارجی دارند.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: موقعیت جغرافیایی مناسب ایران، همسایگی با ۱۵ کشور همسایه، دسترسی به آبهای آزاد و دسترسی نزدیک به چین و هند بهعنوان دو قطب جمعیتی جهان شرایط را برای جذب سرمایه به ایران فراهم میکند و از سوی دیگر تبدیلشدن ایران به جزیره ثبات و امنیت بر این جذابیت دامن میزند.
وی با بیان اینکه استقرار مناطق آزاد در مرزهای کشور شرایط ترانزیتیشدن را فراهم کردهاست و ایران را مستعد جذب سرمایهگذاریهای کلان میکند، تاکید کرد: برای تسهیل فرآیند سرمایهگذاری و بهرهمندی بهتر، دو اقدام در بهار امسال انجامشدهاست که ضابطهزدایی و کاهش فرآیندها موجب کمشدن از زمان صدور مجوزهای شده که به افزایش سرمایهگذاری دامن میزند.
عبدالملکی با اشاره به حذف یا ادغام کارگروهها و کمیسیونها برای صدور مجوز فعالیت در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، تصریح کرد: زمان طیشدن مسیر برای دستیابی به اهداف سرمایهگذاری کاهش یافتهاست و برای تایید این اتفاق فضای کسبوکار هر سه ماه یکبار محاسبه و منتشر میشود.
وی با بیان اینکه وظیفه مناطق آزاد تامینمالی خارجی، افزایش صادراتی و رفع نیازهای کشور تعیین شدهاست، تاکید کرد: کارکرد این محدودهها اثرگذاری در پیشرفت اقتصادی است که تاکنون با ایجاد عمران و آبادانی در شهرهای خود برخی از اهداف را بهثمر نشاندهاند، اما پیشرفت بیشتر در دستور کار قرار دارد.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با اشاره به تراز تجاری مثبت ۷۰۰میلیون دلار در سال۱۴۰۱، گفت: یکمیلیارد و ۷۰۰میلیون دلار سالگذشته صادرات و یکمیلیارد دلار واردات به این محدودهها انجام شد و در سالجاری نیز این روند ادامه خواهد داشت.
دنیایاقتصاد
دیدگاه خود را در میان بگذارید