انجمن صنایع پلیمر اصفهان

18 September, 2024
7.79°C Tehran
توسعه تجارت

تلاش برای توقف قوانین خلق‌‌‌‌‌‌‌‌الساعه

به گزارش ایسپیا به نقل از دنیای‌اقتصاد سرپرست سازمان توسعه‌تجارت با بیان اینکه گشایش بازارهای جدید را در دستور کار داریم، گفت: طی یکی دو سال‌آینده اتفاقات خوبی در حوزه تجارت خواهد افتاد.

مهدی ضیغمی با اشاره به اینکه قرارگاهی واحد برای امر صادرات در کشور وجود ندارد، گفت: سازمان توسعه‌تجارت سخنگوی صادرکنندگان در نهاد حاکمیتی است و اختیاراتی نیز دارد و بسیاری از قوانین را تسهیل کرده و با همکاری بانک مرکزی، گمرک و اداره مالیات می‌کوشد قوانین خلق‌الساعه نباشند. سرپرست سازمان توسعه‌تجارت ایران افزود: گشایش بازارهای جدید را در دستور کار داریم و ورود به آفریقا، آمریکای‌لاتین و شرق آسیا از این جمله‌‌‌‌‌‌‌‌اند و منجر به ایجاد بازار جدید برای گروه‌هایی که پیشتر صادرات می‌کردند، می‌شود و همچنین زمینه صادرات جدید را فراهم می‌کند. ضیغمی ادامه داد: سازمان توسعه‌تجارت اقداماتی نظیر راه‌اندازی ایران‌اکسپو را در دستور کار دارد؛ چراکه بسیاری کشورها امکان سفر به ایران را ندارند و از این‌رو ۱۳۰۰ تاجر را دعوت کردیم تا پتانسیل شرکت‌های ایرانی را شاهد باشند و از این‌رو به‌هم رسانی تجار با صادرکنندگان ایرانی اتفاق ‌افتاده‌است.

او حضور در بازارهای بین‌المللی را نیز از جمله رخدادهایی دانست که در سال‌های اخیر بسیار مشهود است و از طرفی پذیرش شرکت‌های خارجی را در نمایشگاه‌های معتبر داخلی داریم.

سرپرست سازمان توسعه‌تجارت ایران از رخدادهایی مثبت در حوزه بریکس نیز سخن گفت و اضافه کرد: شاهد افزایش تعداد موافقت‌نامه‌‌‌‌‌‌‌‌های تجارت ترجیحی هستیم که شامل اوراسیا، شانگهای، بریکس و… می‌شود که به تسهیل تجارت کمک می‌کند و در یکی دو سال‌آینده اتفاقات خوبی در این زمینه خواهد افتاد. او افزود: این مذاکرات زمان‌بر است و به لحاظ بده بستان‌‌‌‌‌‌‌‌های کالایی مذاکراتی سخت را پیش‌رو می‌گذارد و در گذشته شاید سال‌ها برای به نتیجه رسیدن زمان برده است. ضیغمی رویکرد دولت را نیز در راستای تسهیل گشایش بازارهای جدید با شمار بیشتری از کشور تعریف کرد و گفت: این مساله نقش مهمی در صادرات و توسعه زیرساخت مالی و لجستیکی خواهد داشت. او اضافه کرد: زمانی این مسیر تسهیل می‌شود که صادرات غیرنفتی را به‌عنوان اولویت کشور درنظر گیریم ولی در زمان‌‌‌‌‌‌‌‌های مختلف شاهد تغییر این اولویت بودیم و از طرفی با قوانینی روبه‌رو هستیم که به فزونی گرفتن روند دیوان‌سالاری دامن زده است.  به گفته ضیغمی، برخی نهادها نیز قوانینی را برای خود وضع می‌کنند که شاید در امر صادرات تاثیری نامناسب داشته‌باشد و به‌نوعی موانعی را پدید می‌آورد ولی به‌طور کلی نمی‌توان تصور کرد که دیوان‌سالاری از بین رفته‌است و ما با چنین رویه‌‌‌‌‌‌‌‌ای فاصله بسیار داریم.

دیدگاه خود را در میان بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

سبد خرید