مدیر عملیات بازار بورس کالای ایران گفت: در کنار زنجیره تولید محصولات فولادی، عرضه محصولات پتروشیمی از طریق بورس کالا انجام میشود و برای محصولاتی که کمبود تولید دارند، وزارت صمت با همکاری وزارت نفت درصدد است تا از طریق واردات اقلام دارای کمبود توسط واحدهای تولیدکننده اقدام کند.
به گزارش ایسپیا به نقل از ایرنا از سالها پیش وجود مشکل در تامین مواد اولیه واحدهای تولیدی به عنوان معضلی جدی در مسیر فعالیت تولیدکنندگان قرار داشت و این امر منجر به ایجاد دست اندازهای جدی در انجام اقدامات مربوطه شد.
در این میان وزارت صمت از آغاز به کار دولت سیزدهم با توجه به اقدامات گذشته و نتایج آنها، برنامهای مدون در راستای حمایت اصولی از واحدهای تولیدی طراحی و اجرا کرد که محوریت این اقدامات را میتوان در ورود زنجیره تولید محصولات مختلف به بورس کالا دنبال کرد.
به عبارت دیگر، وزارت صمت در تلاش است تا با عرضه کامل محصولات و مواد اولیه تولید در بورس کالا، در وهله نخست یک نظام شفاف معاملاتی به همراه دادههای آماری از میزان تولید، مصرف و صادرات را بر بازار کالاها حاکم کند و از این طریق، پس از عرضههای کامل در بورس و تامین نیاز واحدهای تولیدی، صادرات کالاهای مازاد نیاز داخل نیز به سرعت انجام شود.
در همین زمینه و در ادامه فعالیتهای وزارت صمت، «سیفالله امیری»، مدیر کل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت با ارسال نامهای به همه واحدهای تولیدکننده مواد اولیه، اعلام کرد: از زمان ابلاغ نامههای پیشین مبنی بر عرضه کل تولید در بورس، کل تولیدات باید در بورس کالا عرضه شود.
در این نامه خطاب به واحدهای تولیدکننده مواد اولیه، تأکید شده است: براساس این تصمیم، لازم است علاوه بر رعایت دقیق کف عرضهها، نسبت به عرضه تمامی میزان تولید مازاد بر کف عرضهها در بورس کالا نیز اقدام شود.
روند مطلوب عرضهها در بورس کالا
با توجه به افزایش همکاری های مابین بورس کالا و وزارت صمت، «عباس یعقوبی»، مدیر عملیات بازار بورس کالای ایران امروز در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا اظهار داشت: اکنون زنجیره فولاد تحت تاثیر اقدامات مثبت انجام شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت به صورت کامل به بورس کالا ورود پیدا کرده است.
وی خاطرنشان کرد: در کنار عرضه کامل زنجیره تولید محصولات فولادی، عرضه محصولات پتروشیمی نیز از طریق بورس کالا انجام میشود و برای آن دسته از محصولاتی که با کمبود تولید در داخل مواجه هستیم، وزارت صمت با همکاری وزارت نفت در صدد است تا از طریق واردات توسط خود واحدهای تولیدکننده یا سایر روش ها اقدام کند.
مدیر عملیات بازار بورس کالای ایران اظهار داشت: برخی از محصولات این حوزه به عنوان خوراک بین مجتمعهای پتروشیمی محسوب شده که به صورت مستقیم در اختیار واحدهای تولیدی قرار میگیرد.
یعقوبی در پایان گفت: بهره گیری وزارت صمت از ابزارهای مالی بورس کالا از جمله قراردادهای بلندمدت فلزات (کشف پریمیوم) در راستای تسهیل تامین مواد اولیه صنایع پایین دست در کنار توسعه ابزارهای مالی و ورود داراییهای جدید به قراردادهای آتی و گواهی سپرده کالایی در بورس کالا به گسترده شدن دایره شفافیت در بازار کالای کشور، رشد رقابت، حذف قیمتگذاری دستوری در اقتصاد و در پایان افزایش تولید منجر میشود.
دیدگاه خود را در میان بگذارید