به گزارش ایسپیا به نقل از ایرنا :
وزارت نیرو با هدف تأمین برق پایدار در اوج بار سال ۱۴۰۴، دو رویکرد مدیریت و بهینهسازی مصرف برق و افزایش ظرفیت تولید را بهطور همزمان در دستور کار خود قرار داده است. طبق اعلام این وزارتخانه، تا پایان سال جاری ۵۳۳۳ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده خواهد شد.
بهگزارش ایسنا، چند سالی است که ناترازی برق مهمان ناخوانده کشور شده، در فصل گرم سال جاری، تقاضای مصرف برق در مردادماه به ۸۰ هزار مگاوات رسید که فشار زیادی را بر شبکه برق وارد کرد. از نکات قابل توجه، افزایش ۷ درصدی مصرف شبانه به دلیل چسبندگی و بالا رفتن کمینه دمای هوا بود که بهطور قابل ملاحظهای شبکه را تحت فشار قرار داد.
ناترازی برق به معنای عدم تعادل بین تولید و مصرف انرژی است که میتواند پیامدهای گستردهای بر بخشهای مختلف اقتصادی، صنعتی و اجتماعی کشور داشته باشد. قطع برق و خاموشیهای گسترده، آسیب به تجهیزات و زیرساختها، کاهش بهرهوری صنایع و افت تولید، مشکلات بهداشتی و رفاهی و افزایش هزینههای انرژی از جمله آسیبهای ناترازی برق در کشور است.
در واقع ناترازی برق منجر به خاموشیهای برنامهریزینشده میشود که بر زندگی روزمره مردم تأثیر میگذارد و مشکلات زیادی برای بخشهای خانگی، صنعتی و تجاری به وجود میآورد، نوسانات برق و قطع و وصلهای مکرر به تجهیزات صنعتی، لوازم خانگی و سیستمهای حساس آسیب میزند که هزینههای تعمیر و نگهداری بالایی به دنبال دارد.
قطع مکرر برق باعث توقف خطوط تولید در صنایع مختلف میشود و به بهرهوری آنها لطمه میزند. این امر میتواند باعث کاهش تولید، افزایش هزینهها و در نهایت کاهش درآمد ملی شود. ناترازی برق بر مراکز درمانی و بیمارستانها تأثیرات منفی دارد و به دلیل وابستگی بسیاری از تجهیزات پزشکی به برق پایدار، میتواند سلامت و جان بیماران را به خطر بیندازد.
ناترازی برق باعث افزایش استفاده از سوختهای فسیلی برای جبران کمبود برق میشود که علاوه بر افزایش هزینههای تولید، به محیط زیست آسیب میزند و باعث افزایش آلودگی هوا میشود.
دیدگاه خود را در میان بگذارید