IMG_20250311_030829_450

بانک مرکزی: ۳۰ درصد ارزهای پتروشیمی‌ها به کشور بازنگشته است

به گزارش ایسپیا به نقل از آسیانیوز، بانک مرکزی اعلام کرد که در سال جاری، ۳۰ درصد از تعهدات ارزی سررسید شده شرکت‌های پتروشیمی به کشور بازنگشته است. به گزارش ایسنا، موضوع عدم بازگشت ارز حاصل از صادرات به ویژه از سوی شرکت‌های بزرگ مانند پتروشیمی‌ها در ماه‌های اخیر با انتقادهای گسترده‌ای مواجه شده است. در این راستا، علیرضا عابدینی، حسابرس بانک مرکزی، اظهار کرد که در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۲ درصد از تعهدات ارزی پتروشیمی‌ها انجام نشده است و ۸۸ درصد ارز این شرکت‌ها به کشور بازنگشته است.وی ادامه داد: اما در سال ۱۴۰۳، درصد تعهدات ارزی ایفا نشده به ۳۰ درصد افزایش یافته است.

عابدینی در یک برنامه تلویزیونی گفت که این اعداد مربوط به تعهدات ارزی سررسید شده است و در شرایط فعلی اقتصادی کشور، باید همه تعهدات ارزی سررسید شده به چرخه اقتصادی کشور بازگردد.
حسابرس بانک مرکزی تأکید کرد که گزارشی که دیوان محاسبات تهیه کرده بر اساس داده‌های اخذ شده از سامانه‌های بانک مرکزی است و این داده‌ها توسط دیوان محاسبات بررسی و تحلیل شده‌اند.
وی افزود: دیوان محاسبات با توجه به تبصره بند «ه» ماده ۲ مکرر قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، معتقد است که همه تعهدات ارزی باید به چرخه اقتصادی کشور بازگردد. در مورد شرکت های پتروشیمی و پالایشی باید تاکید کنم که این تعهدات ایفا نشده است.

دیدگاه خود را در میان بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *